Wat lees je het liefst?

donderdag 28 augustus 2014

Brownie / Cheesecake gebak


Heey vandaag weer een recept. Niet zelfbedacht maar ik moest het gewoon even met jullie delen. 

Brownie gedeelte:                                 
90 gr boter + om in te vetten75 gr bloem + om te bestuiven
cheesecake_brownie.jpg3 eieren
90 gr pure chocolade
40 gr cacao
2 theelepel bakpoeder
225 gr rietsuiker
75 gr creme fraiche
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
 
Cheesecake gedeelte:
60 gr boter
110 gr suiker
4 eieren
750 gr magere kwark
60 gr griesmeel
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
 
Materialen
Bakblik 26 x 26 cm (of rechthoekig ongeveer 20 x 30)
Mixer
  
Bereiding
Vet het bakblik in met een beetje boter en bestuif met bloem. Maak eerst het brownie gedeelte: Smelt alvast de pure chocolade en de (90 gr) boter in een apart pannetje of schaaltje. Roer de bloem, cocao, bakpoeder, rietsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout door elkaar.
 
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
Klop de 3 eieren in een kom met de mixer in ca 5 min schuimig. Mix beetje bij beetje de gesmolten boter er bij. Voeg daarna ook het bloem-mengsel geleidelijk toe en mix kort mee. Spatel als laatste de creme fraiche en de gesmolten chocolade er door heen. Doe het beslag in de bakvorm en maak aan de bovenzijde egaal.
 
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
Verwarm de oven op 170 graden.
Maak nu de cheesecake: Mix de (60 gr) boter, 1 zakje vanillesuiker, suiker en een snufje zout romig. Mix een voor een de eieren er door. Voeg daarna de griesmeel en de kwark toe en mix tot een egale massa. Verdeel het cheesecake mengsel gelijkmatig over het browniebeslag.
 
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
cheesecake brownie 01
Zet ongeveer 1 uur in het midden van de oven. Controleer met een prikker of hij gaar is van binnen. Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken. Het afkoelen zal ongeveer 3 uur duren. 
 
Dit recept is afkomstig uit het tijdschrift Koken en Genieten

X. 

Willen jullie vaker recepten? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen